1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

1.HMKRL-jug: Zamalo!

PDFIspisE-mail

Split, Mala dvorana SC Gripe, 26.02.2011.
1.HMKRL-jug, 3.krug
ŽRK SPLIT 2010 - RK ORKAN 13:14(8:2)
ŽRK SPLIT - RK ORKAN 19:10(10:5)

U nedjelju 26.02.2012.g. igrale smo  u Splitu, u maloj dvorani na Gripama utakmice 3. kruga 1. HMKRL-jug. Protivnice su nam bile ekipe ŽRK “Split 2010” i ŽRK “Split”. Svjesni svojih vrijednosti ali i pogotovo šanse da se možemo kao prva ekipa u povijesti kluba plasirati na završnicu PH za naše godište (ukupno 12 ekipa) uputile smo se odlučne da napravimo sve da taj uspjeh i ostvarimo.

Istina, zbog nedostatka informacija od voditelja natjecanja (neizdavanje Glasnika, neodgovaranje na naš mail kojim smo tražili informacije o ostalim rezultatima) što je krajnje neodgovorno, nismo točno znale koje rezultate trebamo postići. Ali, i pored toga, kao i nemalog iznenađenja da smo otišle osjetno oslabljene  izostancima Sare, Mirjam, Petre, Anamarije , Antee, Vinke T. i Kike,  praktički ništa nas nije omelo u našoj namjeri da ostvarimo dvije pobjede koje će biti izražene sa velikim razlikama. Naime, pretpostavljali smo (razlog ovog pretpostavljanja smo već naveli) da nam trebaju ukupne pobjede sa nekakvih 15-20 golova razlike. Razlog leži u činjenici da smo mi i ekipa “Dalmatinka” iz Ploča imali isti broj bodova s time da su one ostvarile veće  pobjede protiv “Kaštela” i “Dubrovnika”.

Naš plan i nije bio baš toliko nerealan budući smo obje ekipe već pobijedile u Županijskoj ligi, od toga ŽRK “Split” sa 13 golova razlike. Istodobno Pločanke su igrale sa najkvalitetnijim ekipama (“Vranjic” i “Sinj”) za koje smo opravdano pretpostavljali da će biti poražene, a naša želja je bila da to bude sa što većom gol razlikom. Nažalost, i pored toga što su Pločanke izgubile obje utakmice sa ukupno 7 golova minusa, naše pobjede sa ukupno 10 golova plusa su bile nedovoljne da ostvarimo jedan od najvećih uspjeha kluba. Ali, idemo redom.

ŽRK “SPLIT 2010“ - RK “ORKAN” 13 :14 (8 : 2)

Sutkinje: Mirjana Bekavac (Sinj) i Željana Franić (Solin)
Nadzornik: Damir Šodić (Split)

ŽRK “Split 2010”
Mijoč, Zelić 3, Galić 4, Čulap 2, Vuko, Vickov, Jurlin, Piuk, Čagalj, Cvitanović 1, Krolo 3 (2), Štrbac, Selak; trener: Frane Kovač

RK “Orkan”:
A.Mimica (16 obrana), Šćurla 1, A.Ercegović, Ribičić 2, I.Banović, V.Mimica 1, Merčep 1, M.Banović 3, L.Ercegović 6 , Balić; trener: Zlatko Grubiša

Kakva je to utakmica bila! Počele smo dosta loše! Luce promaši kontru i 2 zicera i odmah Splićanke “s brojem” odu na 6 razlike. Nije pomogao niti time-out, niti naša velika želja i borbenost, jednostavno nije nas išlo. Jedina svjetla točka je bila Antica, koja je naprosto spustila zastor i branila sve živo. Zbog malog broja igračica niti trener nije mogao skoro ništa napraviti. Srećom, došla je pauza u kojoj smo se još jednom sve zajedno uhvatile za ruke i obećale da ćemo napraviti sve da ostvarimo pobjedu. Tako smo u drugo poluvrijeme ušle puno odlučnije, a pomogao nam je i trener koji je taktičkom izmjenom u kojoj je Luce zaigrala desno krilo, Marina Banović desnog beka, Marina Šćurla srednjaka, a Marija Merčep pivota. I to se pokazalo dobitnom kombinacijom! Odličnim vođenjem igre M. Šćurle, dalekometnim projektilima M.Banović, realiziranim kontrama i fantastičnim eretima Lucije vrlo brzo smo sustigle Splićanke. I sve to bi bilo nedovoljno da sa dva uzastopna gola Riba sa lijevog krila nije iskoristila šansu koju su joj protivnice skoncentrirane na našu desnu stranu dale. A pobjednički gol je dala Luce fantastičnim ulazom sa desnog krila i eretom koji bi trebao ući u knjige. Nakon toga je na terenu  nastalo sveopće veselje i radost kako nas igračica  i svih na klupi (Grubi, Vese, Momo i fizioterapeut Dule), tako i sa nekih 10-ak navijača na tribinama. Krajnje iscrpljene i umorne (ipak je većina nas igrala dan ranije utakmicu za seniorke) ali sretne i zadovoljne jedva smo čekale otići u svlačionicu na osvježenje.

RK “ORKAN” - ŽRK “SPLIT” 19:10(10:5)

Suci: Ante Božan (Solin) i Robert Parunov (Split),
Nadzornik: Damir Šodić (Split)

RK “Orkan”
A.Mimica (12 obrana), Šćurla 9 (3), A.Ercegović, Ribičić 1, I.Banović, V.Mimica 1, Merčep, M.Banović 1, L.Ercegović 7;trener: Zlatko Grubiša

ŽRK “Split”
Marinović 1, Ćuk 2 (2), Lerotić, Bajić, Kudrić, Veić, Polić 1, Ljulj, Becić, Gudelj 6, Bolanča, Jukić, trenerica: Branka Tukić

Utakmica koja realno gledavši i nije mogla drugačije završiti. Jer, nije bila u pitanju naša pobjeda, već smo znale da bismo trebale pobijediti sa najmanje 15 razlike, a po mogućnosti i više. Naime, doznale smo da su Pločanke od “Sinja” izgubile 5 razlike i da igraju istodobno sa ovom našom utakmicom protiv “Vranjica” koju bi trebale također izgubiti. Kako smo mi prvu utakmicu dobile samo sa 1 golom prednosti, preostalo nam je samo da u jednoj “ludoj” jurnjavi u 40 minuta utakmice pokušamo pobijediti sa željenom razlikom. I kako to obično biva, nakon prva dva napada koje nismo realizirale uvukla se nervoza tako da smo se pošteno ispromašivale. Ovime ne želimo podcijeniti “obične” Splićanke, ali jednostavno ova razlika od 9 golova za nas je posljedica uglavnom našeg velikog broja promašaja a ne nekog njihovog većeg otpora. Zbog toga po završetku utakmice i pored pobjede, ostao je gorak okus u ustima. Naime, Pločanke su izgubile sa 2 gola razlike, ali u konačnici ipak su u odnosu na nas pobjednice jer su se zahvaljujući ukupnoj gol razlici one, a ne mi plasirale na završnicu PH.

Tek sada možemo žaliti za onim utakmicama u Dubrovniku kada nas je protiv Dubrovkinja u ostvarivanju pobjede sa većom razlikom spriječila mučnina u autobusu kod većine igračica, ili još više kada smo protiv Pločanki vodile cijelu utakmicu, često i sa 4-5 golova razlike, ali što radi umora, što radi nedostatka (opet?!?) odgovarajućih zamjena protivnice jedini puta izjednače 10 sekundi prije kraja utakmice.  Ovdje se prisjećamo i utakmica protiv “Vranjica” kada je Luce istu “prespavala” pa smo praktički bez nje izgubile sa 2 razlike, odnosno još više protiv “Sinja” kada smo zahvaljujući našim promašajima, ali i nesreći kada Lucin šut u zadnjim sekundama udara u blok a lopta tako skrenuta okrzne suprotnu stativu u odnosu na vratarku s vanjske strane. Da je ta lopta ušla u gol danas bismo mi bile na završnici PH.

Za svime time naravno da trebamo žaliti, ali i prestati misliti u stilu “da je ovo, eh da je ono”! Budimo realni: da nam je netko uoči početka prvenstva ponudio ovakav razvoj situacije mi bismo mu rekli da je nerealan. I to stoga što prvenstveno rezultati iz prošlosti sa navedenim ekipama nisu nam davali dovoljno razloga da vjerujemo u svoju kvalitetu koja bi opravdala takav, odnosno ovakav rasplet.

Nema veze, ove godine je ispalo tako kako je ispalo. A ova godina nam je dala dvije dobre stvari. Prva: veliko prijateljstvo sa igračicama ŽRK “Kaštela” s kojima smo igrale u paru utakmice ove lige (veliko im hvala na podršci koju su nam davale na svim utakmicama) kao i saznanje o tome koliko vrijedimo. I drugo, to saznanje je: bez lažne skromnosti, ako ostanemo sve na okupu, ako budemo sve išle na utakmice, ako budemo trenirale kako trener i klub traže od nas, ako budemo imale nešto malo bolje uvjete za treniranje tijekom zimskih mjeseci, onda...”Strah” nas je i pomisliti gdje nam je kraj!
Ovog trenutka možemo samo obećati da ćemo napraviti sve da tako i bude te da ostvarimo možda i najbolji rezultata kluba svih vremena. A to je u 2013. čak 54 godine!
 

Komentari  

 
0 #2 BestMarcelino 2018-11-14 00:43
I have noticed you don't monetize your website, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month.

You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites),
for more info simply search in gooogle: boorfe's tips monetize
your website
Citat
 
 
0 #1 BestFrancesca 2018-10-30 21:25
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic, you
can earn extra cash every month. You can use the best adsense alternative for any type of
website (they approve all websites), for more details
simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website
Citat
 

Dodaj komentar

Molimo pridržavajte se pravila lijepog ponašanja i odgovornog istupanja u javnosti, te se u svojim komentarima držite TEME članka.


Sigurnosni kod
Osvježi

Izbornik

RK ORKAN Dugi Rat

RK Orkan - logotipŽenski rukometni klub ORKAN iz Dugog Rata klub je polustoljetne tradicije i bogate sportske prošlosti koji se danas takmiči u II HRL - jug. Seniorke, kadetkinje i djevojčice, te ostale kategorije kluba marljivo treniraju na asfaltu otvorenog rukometnog igrališta Streljana u Dugom Ratu, a prvenstvene utakmice igraju u sportskoj dvorani u Solinu.

Izdvojeno

Osvrt na sezonu 2011-2012

Kada smo u rujnu prošle godine najavljivali ovu sezonu a ponajviše zbog činjenice da istu započinjemo bez šest (6) igračica iz prošle sezone, rekli smo da će ista u neku ruku biti u rezultatskom smislu određeni hendikep. Međutim, proteklu sezonu smo odigrale tako da se taj  realno najavljeni hendikep  nije dogodio. Naime, prošle godine smo osvojile ukupno 13 bodova ( u prvom dijelu kada je igrala Meri 10, a u drugom bez nje samo 3), a ove ukupno jedan više, odnosno 14! Dakle, i pored već rečenog hendikepa, i pored toga što je većina nas došla iz mlađih uzrasta i po prvi put preuzela odgovornost u utakmicama seniorske kategorije, kao i činjenicu koja je također važna da je većina od nas promijenila i trenera, mi smo u rezultatskom smislu ostvarile napredak. Naravno, ova činjenica nas čini jako ponosnima...

Oproštajna večera

Tri legendeBilo je planirano da se kako sportskom klubu i doliči sa oproštajnom utakmicom na našem terenu, na našoj Streljani svi zajedno  dostojno oprostimo od aktivnog igranja naših legendi Kate, Mirje i Rake. Međutim, zbog neuobičajenog termina odigravanja zaostalih, a neodgodivih utakmica ŽRL u Sinju, umjesto „oproštajne utakmice“ dogodila se „oproštajna večera“. I da se razumijemo, nismo imali ništa protiv toga. Naime, Kate i Mirjo su u Grubiša dvorima  nas 30-ak počastile. I to dobro! Zamislite, kakve su njih dvije: ostavljaju se aktivnog igranja i zbog toga nas časte sa pršutom, sirom, pečnom janjetinom i kolačima!?! I pićem po želji naravno! Umjesto da mi njih častimo one su nas častile?!? Očito su jedva dočekale da nas se riješe! A čekale su 23 godine!Bivše igračice
Pa kad je već bilo tako, onda smo iskoristili priliku da ih i mi sa prigodnim poklonima podsjetimo na taj najljepši dio njihovog sportskog života. I to ne samo njima dvima već i Raki, našoj trećoj legendi. Također smo iskoristili priliku da prigodnom klupskom plaketom rečemo hvala i ostalim igračicama koje su u dogovoru sa klubom u protekle dvije godine također prestale sa aktivnim igranjem. U dosta emotivnim trenucima iste su dobile: Meri Tomić, rođ. Pocrnja, Diana Mimica, rođ. Laušić i Maria Šerić, rođ. Zaratin. Ovim putem im još jednom zahvaljujemo za sve ( a toga je bilo puno) što su dale za naš, odnosno njihov klub...

In memoriam: Boris Leksić

leksic01mala.jpg08.03.2004. napustio nas je Boris Leksić. Bio je čovjek velikog srca punog ljubavi prema sportu koje je nasebično prenosio na mnoge generacije koje su imale čast da ga poznaju, da žive i da rade s njime. Barba Leksin rad zauvjek je utkan u temeljima sporta a osobito rukometa Dugog Rata i jedino što možemo kazati je jedno veliko HVALA .

Škola rukometa

bozicni_turnir_u_mini_rukometu_split_2010_15_20110103_1989863422.jpgViše o školi rukometa RK Orkan iz Dugog Rata i kako se upisati  u istu u Stobreču i Dugom Ratu...
saznaj više

Orkan na Facebooku

Raspored treninga

Seniorke  
Ponedjeljak - OMIŠ 21:00
Utorak - DR 20:30
Srijeda - DR 20:30
Četvrtak - OMIŠ 20:30
Petak - OMIŠ 21:00