1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

1.HMKRL-jug: Pobjeda na startu

PDFIspisE-mail

Solin, GSD Solin, 17.11.2011.
1.HMKRL-jug, pretkolo
RK ORKAN - ŽRK KAŠTELA 14:11(6:4)

Piše: Sara Pecić

Dana 17.11.2011 održala se utakmica u dvorani u Solinu između RK ORKANA I ŽRK KAŠTELA. Utakmicu smo počele vrlo odlučno i sigurne u svoju igru, isto kao i kaštelanke. Igralo se gol za gol, sve do pred kraj prvog poluvremena kada smo uzele stvar u svoje ruke. Otišle smo na odmor sa 6:4. Protivnice su puno žešće ušle u nastavak utakmice, a mi smo malo posustale i one „okreću vodu na svoj mlin“. Deset minuta prije kraja kaštelanke vode 10:11. U tim trenucima trener Grubiša poziva time out i od tog trenutka kreće naš lov na pobjedu. U svom naumu smo uspjele, pa utakmica je završila 14:11 za nas. Susret je popratilo 20-tak gledatelja. Čestitamo curama jedne i druge ekipe na prikazanoj dobroj igri!

RK ORKAN
A.Mimica, M.Šćurla (4), V.Tokić, I.Ribičić, I.Banović, V.Mimica (2), M.Merčep, S.Pecić (3), M.Banović (2), L.Ercegović (3)

ŽRK KAŠTELA
J.Kapitanović, D.Pelivan, R.Gelo, J.Mišković (2), T.Perišić, D.Gnjidić, S.Grbeša, M.Bailo (3), J.Saratlija (1), M.Bonacin , P.Mijatović (2), B.Delaš, L.Pelivan, V.Leventić, J.Bučić, K.Vukorepa (3)

Dodaj komentar

Molimo pridržavajte se pravila lijepog ponašanja i odgovornog istupanja u javnosti, te se u svojim komentarima držite TEME članka.


Sigurnosni kod
Osvježi

Izbornik

RK ORKAN Dugi Rat

RK Orkan - logotipŽenski rukometni klub ORKAN iz Dugog Rata klub je polustoljetne tradicije i bogate sportske prošlosti koji se danas takmiči u II HRL - jug. Seniorke, kadetkinje i djevojčice, te ostale kategorije kluba marljivo treniraju na asfaltu otvorenog rukometnog igrališta Streljana u Dugom Ratu, a prvenstvene utakmice igraju u sportskoj dvorani u Solinu.

Izdvojeno

Osvrt na sezonu 2011-2012

Kada smo u rujnu prošle godine najavljivali ovu sezonu a ponajviše zbog činjenice da istu započinjemo bez šest (6) igračica iz prošle sezone, rekli smo da će ista u neku ruku biti u rezultatskom smislu određeni hendikep. Međutim, proteklu sezonu smo odigrale tako da se taj  realno najavljeni hendikep  nije dogodio. Naime, prošle godine smo osvojile ukupno 13 bodova ( u prvom dijelu kada je igrala Meri 10, a u drugom bez nje samo 3), a ove ukupno jedan više, odnosno 14! Dakle, i pored već rečenog hendikepa, i pored toga što je većina nas došla iz mlađih uzrasta i po prvi put preuzela odgovornost u utakmicama seniorske kategorije, kao i činjenicu koja je također važna da je većina od nas promijenila i trenera, mi smo u rezultatskom smislu ostvarile napredak. Naravno, ova činjenica nas čini jako ponosnima...

Oproštajna večera

Tri legendeBilo je planirano da se kako sportskom klubu i doliči sa oproštajnom utakmicom na našem terenu, na našoj Streljani svi zajedno  dostojno oprostimo od aktivnog igranja naših legendi Kate, Mirje i Rake. Međutim, zbog neuobičajenog termina odigravanja zaostalih, a neodgodivih utakmica ŽRL u Sinju, umjesto „oproštajne utakmice“ dogodila se „oproštajna večera“. I da se razumijemo, nismo imali ništa protiv toga. Naime, Kate i Mirjo su u Grubiša dvorima  nas 30-ak počastile. I to dobro! Zamislite, kakve su njih dvije: ostavljaju se aktivnog igranja i zbog toga nas časte sa pršutom, sirom, pečnom janjetinom i kolačima!?! I pićem po želji naravno! Umjesto da mi njih častimo one su nas častile?!? Očito su jedva dočekale da nas se riješe! A čekale su 23 godine!Bivše igračice
Pa kad je već bilo tako, onda smo iskoristili priliku da ih i mi sa prigodnim poklonima podsjetimo na taj najljepši dio njihovog sportskog života. I to ne samo njima dvima već i Raki, našoj trećoj legendi. Također smo iskoristili priliku da prigodnom klupskom plaketom rečemo hvala i ostalim igračicama koje su u dogovoru sa klubom u protekle dvije godine također prestale sa aktivnim igranjem. U dosta emotivnim trenucima iste su dobile: Meri Tomić, rođ. Pocrnja, Diana Mimica, rođ. Laušić i Maria Šerić, rođ. Zaratin. Ovim putem im još jednom zahvaljujemo za sve ( a toga je bilo puno) što su dale za naš, odnosno njihov klub...

In memoriam: Boris Leksić

leksic01mala.jpg08.03.2004. napustio nas je Boris Leksić. Bio je čovjek velikog srca punog ljubavi prema sportu koje je nasebično prenosio na mnoge generacije koje su imale čast da ga poznaju, da žive i da rade s njime. Barba Leksin rad zauvjek je utkan u temeljima sporta a osobito rukometa Dugog Rata i jedino što možemo kazati je jedno veliko HVALA .

Škola rukometa

bozicni_turnir_u_mini_rukometu_split_2010_15_20110103_1989863422.jpgViše o školi rukometa RK Orkan iz Dugog Rata i kako se upisati  u istu u Stobreču i Dugom Ratu...
saznaj više

Orkan na Facebooku

Raspored treninga

Seniorke  
Ponedjeljak - OMIŠ 21:00
Utorak - DR 20:30
Srijeda - DR 20:30
Četvrtak - OMIŠ 20:30
Petak - OMIŠ 21:00